Nærheden​

​Carsten Koch bliver ny formand for Nærheden, selskabet bag udviklingen af 65 hektar ny by syd for Hedehusene. Hermed afløser han Mads Lebech, der har valgt at træde ud af NærHedens bestyrelse på grund af nye ansvarsområder i andre bestyrelser. 


Den tidligere skatteminister og direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond og nuværende bestyrelsesformand i byudviklingsselskaberne FredericiaC og By & Havn, ser frem til at sætte sig i stolen:

”Udviklingen af NærHeden befinder sig i en afgørende fase, hvor mange store beslutninger skal træffes inden vi senere på året kan vedtage en overordnet udviklingsplan for den nye bydel. Der er allerede gjort et stort og kompetent stykke arbejde, og jeg ser frem til at bidrage til at føre de høje ambitioner ud i livet, ” siger den nye bestyrelsesformand.

Noget af det første byggeri i den nye bydel bliver en visionær skole og en ny hal til springgymnastik. Størstedelen af byggeretterne i NærHeden vil dog blive solgt med henblik på byggeri af tætte lave energirigtige boliger. I Indretningen af byen lægges der stor vægt på, at beboerne skal have nemt ved at komme rundt, møde hinanden og være aktive i by og landskab. De første beboere kan flytte ind om et par år.

Ny økonomisk profil i NærHedens bestyrelseSamtidig indtræder CFO i Realdania By Dorthe Frilund Jensen i NærHedens bestyrelse som afløser for chefkonsulent i Realdania By Filip Zibrandtsen. Her udover består NærHedens bestyrelse af borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler, byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune Thomas Bak og adm. direktør i Realdania By Peter Cederfeld

Læs bl.a. om de tre hold, der er i gang med at udarbejde en udviklingsplan for NærHeden, og om dialogmøde den 9. april.

Tre hold er lige nu i fuld gang med at udarbejde en udviklingsplan for NærHeden. Holdene skal hver især give deres bud på, hvordan den nye bydel overordnet skal udvikle sig og se ud – herunder hvordan man kan få aktiviteter i området, inden selve byggeriet går i gang.

De tre hold er White (Sverige), Vandkunsten/COBE og Arkitema. Holdene er sammensat af eksperter inden for byplanlægning, arkitektur, miljø, landskab, teknik, økonomi, kultur og sociale forhold.

Undervejs præsenterer de tre hold deres idéer på et offentligt dialogmøde den 9. april. Holdenes afleveringsfrist er den 20. maj, og den 16. juni inviterer NærHeden til en offentlig fernisering, hvor alle er velkomne til at se de tre bud.

Opgaven er stillet som et såkaldt parallelopdrag. Dvs. at det ikke er en arkitekt-konkurrence med en vinder, men at NærHeden kan vælge de elementer fra de tre bud, de gerne vil arbejde videre med.

Efter ferniseringen vil NærHeden således udarbejde den endelige udviklingsplan, som forventes klar sommeren 2015.

Hjemmeside og Facebook

Du kan følge med i projektet på NærHedens Facebook-side. Du kan også læse om det her på NærHedens hjemmeside og Facebook-side

Fakta om NærHedens udviklingsplan

NærHedens udviklingsplan sætter rammerne for den fysiske og strategiske udvikling af den nye bydel. Planen er udviklet i dialog med borgere, interessenter og fagfolk inden for blandt andet arkitektur, trafik, klima, byliv og økonomi. Planen fokuserer på de store træk i byudviklingen, mens de enkelte bebyggelser vil blive udviklet i dialog med de private investorer, som skal bygge dem.

Da byudviklingen vil ske over mange år, ønsker NærHeden ikke at fastlægge alt i detaljer fra starten. Tværtimod er udviklingsplanen dynamisk og vil være følsom over for skiftende behov og tendenser, ligesom den nødvendigvis skal kunne rumme ændringer i samfundsmæssige og markedsmæssige forudsætninger. 

Kontakt

Hedehushallen som er en del af HIC​
Charlottegårdsvej 4, 2640 Hedehusene

HIC@htk.dk


Telefonnummer: 43 35 28​
60

Vejviser: http://map.krak.dk/m/I2Q2L

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke